Photobucket
Dream High
click on the dropdown menu to navigate through this blog

TUTORIAL: Cara senang letak background FB, Tumblr, Youtube and etc.
Sunday, December 4, 2011 ★ 3:16 AM │ (0) angels


Okay now Deeja nak buat satu lagi tutorial. Ni sendiri punye tau, takde copy dari mana mana site.
Ni second tutorial kot, lantak la eh, hoho. Yang Deeja jumpa ni rasenye yang paling senang dah.


For the time being, Deeja masih tak jumpa lagi site yang best untuk 'create your own background'.
Guna yang sedia ada je la dulu ea.
Kalau korang ade nak syor kan mana mana site, tinggalkan link kat bawah okay. Thanks ^~^

First, pegi dekat website ni, (untuk pilih background) .
Then akan keluar gmbr aceni, korang kena install Stylish. -Less than 5 minutes je install.


Korang pilih je browser ape yang korang gune, then Install.

Siap install, pegi dekat http://userstyles.org/ and refresh that page. Click '' install with stylish ''.


Click!
Then g dekat korang punyer FB or Tumblr or Google or Gmail or Youtube and blah3, refresh page tu.
Tadaaaaaaaaaa! Jadi tak??
Lau tak jadi lagi, comment box je k.. Maybe korang tak paham ape yang Deeja cube sampaikan.
Hehe..

Extra: Userstyles ade macam macam layout untuk bermacam macam website. 
So korang kena rajin la gali satu satu page dekat situ ea.. And with your own creativity, 
korang blh gabungkan sebanyak mana layout membentuk 
satu Facebook Profile yang gorjuss!

Untuk buat tu.. pegi dekat.. (Tutorial Layout FB II) :D

:: Tadi baru lepas ajar si dia benda alah ni, tu yang terdetik nak wat tutorial. Hehe..
Beliau sungguh happy dengan font FB nya yang dah bertukar jambu ;D
HAHA. ::








Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
meet the big beauty boss

I am NurulAin and this is my blog, it's mine. In this very little space from the World Wide Web, this could be the only place where in i can have my freedom to express myself, rant whenever i wanted to, post non-sense shit, type asdfghjkl until i get tired like an idiot. I mean, who the hell in the world, uhmm (except me) would do that effin thing? of course no one. EXCEPT ME.Alright, you've got it. I really am an idiot. okay? and you've got any problems with that? kiss my fist. Actually i'm just sixTEEN and i don't act like what normal teen girls do. I'm weird and i like crazy things. I like the smell of an old book, I yawn and don't close my mouth even if i'm in a public place.. and i blah blah, i blah too.. enough. bye byee! You may click links and contact to befriend with me.Thanks !
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later


ShoutMix chat widget
Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend

Facebook nurul ain
Twitter nurul ain
Tumblr nurul ain
Blogskin nurul ain
Layout (c) sweet.m!sery
Re-edited by nurul ain
Icons from reviviscent
Resources: sea shells
TUTORIAL: Cara senang letak background FB, Tumblr, Youtube and etc.
Sunday, December 4, 2011 ★ 3:16 AM │ (0) angels


Okay now Deeja nak buat satu lagi tutorial. Ni sendiri punye tau, takde copy dari mana mana site.
Ni second tutorial kot, lantak la eh, hoho. Yang Deeja jumpa ni rasenye yang paling senang dah.


For the time being, Deeja masih tak jumpa lagi site yang best untuk 'create your own background'.
Guna yang sedia ada je la dulu ea.
Kalau korang ade nak syor kan mana mana site, tinggalkan link kat bawah okay. Thanks ^~^

First, pegi dekat website ni, (untuk pilih background) .
Then akan keluar gmbr aceni, korang kena install Stylish. -Less than 5 minutes je install.


Korang pilih je browser ape yang korang gune, then Install.

Siap install, pegi dekat http://userstyles.org/ and refresh that page. Click '' install with stylish ''.


Click!
Then g dekat korang punyer FB or Tumblr or Google or Gmail or Youtube and blah3, refresh page tu.
Tadaaaaaaaaaa! Jadi tak??
Lau tak jadi lagi, comment box je k.. Maybe korang tak paham ape yang Deeja cube sampaikan.
Hehe..

Extra: Userstyles ade macam macam layout untuk bermacam macam website. 
So korang kena rajin la gali satu satu page dekat situ ea.. And with your own creativity, 
korang blh gabungkan sebanyak mana layout membentuk 
satu Facebook Profile yang gorjuss!

Untuk buat tu.. pegi dekat.. (Tutorial Layout FB II) :D

:: Tadi baru lepas ajar si dia benda alah ni, tu yang terdetik nak wat tutorial. Hehe..
Beliau sungguh happy dengan font FB nya yang dah bertukar jambu ;D
HAHA. ::








Photobucket
OLDER POST | NEWER POST